
Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi. Sorgun Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Sorgun Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve muhtarlar katıldı. Samimi bir ortamda yemekli gerçekleşen buluşmada Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine dikkat çekerek, kamu hizmetlerinin vatandaşlara ulaşmasında muhtarların kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.
Muhtarların sorunlarını dinleyen ve taleplerini not alan Ekinci, ‘Hep birlikte Sorgun’a hizmet ediyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını en iyi bilen sizlersiniz. Bu doğrultuda istişare kültürünü önemsiyoruz ve sizlerin görüşleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Muhtarlar Günü vesilesiyle hepinize özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum’ dedi.
Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 
Bu tür toplantılar, yerel yönetimlerde vatandaşlarla doğrudan temas halinde olan muhtarların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Muhtarlar, genellikle mahallelerinin ihtiyaçlarını ve sorunlarını doğrudan hisseden ve belediye ile vatandaşlar arasında köprü görevi üstlenen kişilerdir. Bu nedenle, Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci’nin muhtarlarla yaptığı görüşmeler, gelecekteki projeler ve hizmetler için de önemli bir referans noktası oluşturacaktır.
Yerel yönetimlerde etkin bir iletişim ve iş birliği, vatandaşların memnuniyetini doğrudan etkileyen faktörlerden biridir. Bu tür toplantıların düzenlenmesi, hem muhtarların önemini vurgulamak hem de belediye hizmetlerinin daha etkili bir şekilde planlanmasını sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır.
Benzer şekilde, Türkiye genelinde birçok belediye, muhtarlar günü vesilesiyle kendi muhtarlarıyla görüşmeler düzenleyerek, yerel yönetimlerdeki iş birliğini ve iletişimi güçlendirmeye çalışmaktadır. Bu tür etkinlikler, genellikle olumlu geri dönüşler almaktadır ve yerel halk tarafından da takdir edilmektedir.
Sorgun’da gerçekleşen bu toplantının, gelecekteki belediye hizmetlerine de olumlu yönde etki etmesi beklenmektedir. Belediye Başkanı Ekinci’nin belirttiği gibi, ‘Hep birlikte Sorgun’a hizmet ediyoruz’ sözü, bu tür iş birliklerinin ve toplantıların ruhunu güzel bir şekilde yansıtmaktadır.