
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Fatih Karagümrük ile oynanılan maçın ardından yaptığı açıklamada, hakem kararlarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Maçın 2-2 berabere bitmesi üzerine Açıkalın, kulübün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, maçın hakem kadrosunu eleştirerek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) seslendi.

Açıkalın, açıklamasında; “Karagümrük maçında verilmeyen golümüzden; aleyhimize çalınan, lehimize çalınmayan ve verilemeyen kırmızı kartlardan tutun; tüm kararları aleyhimize verme isteği içerisinde bulunan bir hakem kadrosu ile karşı karşıya kaldık,” dedi. Kayserispor’un, kazanıp kazanmamaktan ziyade haksızlığa uğramak istemediğini belirten Açıkalın, Anadolu kulübü ve Kayserispor camiasının zor şartlar altında mücadele ettiği vurguladı.
Kayserispor Başkanı, kulübün şanlı mazisi ve onurlu duruşu ile hiçbir zaman mazeretlerin arkasına saklanmadığını, ancak zulme ve çirkinliğe de boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini belirtti. Açıkalın, sadece bu maç özelinde değil, lig maratonu boyunca hak ve menfaatlerinin gasp edilmemesi konusunda tüm yetkilileri göreve davet etti.
Bu olay, Türk futbolunda hakem kararlarına ilişkin tartışmaların son örneği oldu. Geçmişte benzer olaylar, özellikle büyük kulüplerin şikayetlerini dile getirmelerine neden oldu. Konu, spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve adil oyun ortamının sağlanması konusunda yetkililerin üzerine düşen sorumlulukları hatırlattı.
Bu bağlamda, TFF ve MHK’nin, kulüplerin ve futbol kamuoyunun taleplerine cevap vererek, ligin geri kalanında adil ve tarafsız bir hakem yönetimi sergilemesi beklenmekte.
Hakemler gerçekten çok kötü. Her maçta aynı şeyleri görüyoruz. Bir şeyler değişmeli.
Kayserispor Başkanı’nın açıklamaları çok yerinde. Haksızlığa uğramak istemiyoruz.
TFF ve MHK’nin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Adil bir lig istiyoruz.
Hakem kararları gerçekten çok tartışılır. Kulüplerin şikayetleri haklı.
Türk futbolunda hakemlerin tarafsız olması gerekiyor. Bu olaylar sona ermeli.
Kayserispor Başkanı’nın sesini duymak güzel. Haksızlığa uğramayacağız.
Liglerin adil ve eşit koşullarda oynanması gerekiyor. Hakemler buna dikkat etmeli.
Bu tarz olaylar Türk futbolunun imajını zedelliyor. Yetkililer bir şeyler yapmalı.