Firari Suçlular 6 Ülkede Yakalandı: Türkiye’ye İadeleri Sağlandı

Firari Suçlular 6 Ülkede Yakalandı: Türkiye’ye İadeleri Sağlandı
Yayınlama: 17.10.2025
1
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13’ü kırmızı bültenle aranan toplam 15 firari suçlunun 6 ülkede yakalanarak Türkiye’ye iadelerinin sağlandığını açıkladı. Bu operasyon, yurt dışında firari bulunan suçluların yakalanmasına yönelik düzenlenen bir çalışma kapsamında gerçekleşti.

# Operasyon Detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu, çeşitli suçlardan kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan organize suç örgütü üyeleri ve firari suçlular hedef alınmıştır. Operasyon kapsamında yakalanan suçluların suç dosyaları oldukça ağır:

– Kasten öldürme, Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, Nitelikli yağma, Cebir, Tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma, bulundurma suçlarından aranan organize suç örgütü üyesi H.K.Ş., Birleşik Arap Emirlikleri’nde yakalandı.
– Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan aranan F.N. ve C.B.,
– Tasarlayarak öldürme suçundan aranan R.K.,
– Yaralama suçundan aranan S.A., Irak’ta yakalandı.
– Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçundan aranan S.Ş.,
– Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan aranan O.K.,
– Nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından aranan K.Y.,
– Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Silahla yağma suçlarından aranan N.G., Gürcistan’da yakalandı.
– Çocuğun cinsel istismarı suçundan aranan N.K.,
– Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan aranan A.C., Almanya’da yakalandı.
– Kasten öldürme suçundan aranan S.A. Polonya’da,
– Uyuşturucu veya uyarıcı madde ihraç etme suçundan aranan M.L. Yunanistan’da yakalandı.

# Aranan Diğer Suçlular

Ayrıca, Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan ulusal seviyede aranan M.A. ve B.B. Irak’ta yakalandı ve Türkiye’ye iadeleri sağlandı. Bu operasyon, uluslararası polis iş birliğinin ve Türkiye’nin adli iş birliği taleplerinin etkin bir şekilde sonuç verdiğini gösterdi.

# Olayın Etkileri

Bu operasyon, Türkiye’nin uluslararası arenadaki suçluların yakalanması ve adaletin sağlanması konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca, bu operasyonun benzer suçları planlayan ve işleyen diğer kişilere de önemli bir mesaj verdiğini söyleyebiliriz.

# Benzer Olaylar

Türkiye’nin çeşitli ülkelerle sürdürdüğü adli iş birliği ve suçluların iadesi konusunda birçok örnek bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerle yürüttüğü operasyonlar, firari suçluların Türkiye’ye getirilmesini sağlamıştır.

Sonuç olarak, İçişleri Bakanlığı’nın bu operasyonu, ülke içinde ve uluslararası alanda suçla mücadelede önemli bir başarı hikayesidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.