Erdoğan’dan Rize’de Sel Afeti ve Ayder Yaylası İncelemeleri

Erdoğan’dan Rize’de Sel Afeti ve Ayder Yaylası İncelemeleri
Yayınlama: 11.10.2025
1
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde komşularıyla sohbet etti, sel afetinin izlerinin silinmesine yönelik sürdürülen çalışmaları denetledi, ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nı ziyaret etti. Bu ziyaret, Erdoğan’ın afet bölgesindeki incelemelerinin ve çözüm odaklı çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize programının 2’nci gününde ziyaretlerini sürdürdü. Sabah saatlerinde Güneysu’daki konutundan ayrılan Erdoğan, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde komşularıyla sohbet etti. Erdoğan, kentte 20 Eylül’de metrekareye 355 kilogram yağış düşmesiyle oluşan sel ve heyelan afetinin yaralarının sarılması için sürdürülen çalışmaları yerinde denetledi. Bu afet, bölgede geniş çapta can ve mal kaybına neden olmuş, altyapı ve üst yapı çalışmaları büyük zarar görmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Güneysu’dan bindiği helikopter ile dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’na geldi. Erdoğan burada, yapımı tamamlanan yenileme ve koruma projesi kapsamındaki termal tesis ve konaklama birimleri ile çevre düzenlemelerini yerinde inceledi. Ayder Yaylası, doğal güzellikleri ve termal kaynakları ile ön plana çıkan önemli bir turizm merkezidir. Bölgedeki çalışmaları havadan da inceleyen Erdoğan, kendisine verilecek brifing için oteldeki programa katıldı.

Erdoğan’ın bu ziyareti, aynı zamanda bölgedeki turizm potansiyelini değerlendirmek ve gerekli destekleri sağlamak amacıyla da önem arz etmektedir. Sel afetinin ardından bölgedeki altyapı ve turizm tesislerinin yeniden yapım çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası’nda inceleme ve ziyaretlerinin ardından Rize’de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı ile Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma programlarına katılacak. Bu programlar çerçevesinde, Erdoğan’ın bölgedeki siyasi ve toplumsal aktörlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması ve çözüm önerilerini paylaşması bekleniyor.

Bu tür ziyaretler ve incelemeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afet bölgelerine verdiği önemi ve bölgelerin yeniden kalkınmasına yönelik kararlılığını göstermektedir. Aynı zamanda, bu ziyaretler yerel halkın moralini yükseltmekte ve umutlarını canlı tutmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.