
Antalya’nın Manavgat ilçesinde tatilini sürdürmekte olan İrlandalı turist Antony Dmien Smith, Oymapınar Baraj Göleti’nde yüzmek için girdiğinde kayboldu. Smith’i arama çalışmaları, olayın meydana geldiği günden bu yana devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri, İrlandalı turisti bulmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
Tatil için Alanya’ya gelen Smith, kız arkadaşı ile birlikte Manavgat’ta bulunan Oymapınar Barajı Göleti’ne geldi. İkili, tekne turuna katılmak için burada yüzme kararı aldı. Ancak Smith, barajda yüzmeye başlayınca bir anda kayboldu. Olayın ardından hemen arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmaları, dalgıç ekipler ve su altı görüntüleme robotu ile yürütülüyor. Dün havanın kararmasıyla ara verilen çalışmalar, sabah erken saatlerde yeniden başladı. Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (JAK) ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, su altında kapsamlı bir arama gerçekleştirdi. Su altı görüntüleme robotu kullanılarak yapılan aramalarda, şu ana kadar Smith’e ait herhangi bir ize rastlanmadı.
Arama çalışmalarını güçleştiren bir diğer faktör ise baraj zeminindeki yoğun bitki örtüsü ve ağaçlar. Bu durum, arama ekiplerinin işini zorlaştırıyor. Ayrıca, Ankara’dan sonar cihazı getirtilmesi bekleniyor. Bu cihazın, su altındaki detaylı arama çalışmalarında büyük fayda sağlaması bekleniyor.
Bu tür olaylar, sucul faaliyetlerin tehlikeleri konusunda insanları yeniden uyarmaktadır. Özellikle baraj göletleri gibi derin ve geniş su kütlelerinde yüzme, büyük riskler taşıyabilir. Bu nedenle, bu tür alanlarda yüzme yasağı olmasına dikkat edilmesi önemle vurgulanıyor.
Oymapınar Baraj Göleti, doğal güzellikleri ve rekreasyonel aktiviteleriyle biliniyor. Ancak, su altında arama çalışmaları sırasında karşılaşılan zorluklar, bu tür faaliyetlerin risklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Arama çalışmalarının son durumunu ve gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.