
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olay, evlilikteki tartışmaların ve aile içi şiddetin ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. İddiaya göre eşiyle kavga ettikten sonra eve alınmayan koca, sinirlenerek oturduğu binanın çatısını yaktı. Olay, Aydınlıkevler Ziya Paşa Caddesi’nde bulunan 3 katlı bir binada yaşandı.
Olayın arka planında, A.S. isimli şahsın daha önce eşiyle yaşadığı anlaşmazlıklar ve tartışmalar bulunuyor. Bu tartışmaların ardından eve gelen A.S., eşinin kapıyı açmaması üzerine sinirlenerek binanın çatısını ateşe verdi. İhbar üzerine hızla olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı.

Olayın ardından kaçan A.S., Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipler Büro Amirliği ekiplerinin hızlı çalışması sonucu bina yakınlarında yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olaya tanık olan ve komşusu M.A., A.S.’nin daha önce de benzer davranışlar sergilediğini iddia ederek, “A.S. her gün eve gelip, eşiyle çocuklarıyla tartışıyor. Çocukları ve eşi de kapıyı açamıyor. En son binanın camını kırıyor ve yukarı çıkıp, binanın çatısını ateşe veriyor. Kendisi benim üst katımda oturuyor” dedi.
Bu olay, aile içi şiddetin ve tartışmaların nasıl bir anda kontrolden çıkabileceğini gösteren önemli bir örnek. Aile içi şiddet, toplumun her kesiminden insanı etkileyebilecek ciddi bir sorundur ve sık sık karşımıza çıkmaktadır.
Aile içi şiddet ve benzeri olaylar, genellikle ani öfke patlamaları, kontrol kaybı ve iletişim bozuklukları gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Bu tür olayların önlenmesi için aile içi iletişimin güçlendirilmesi, empati ve anlayış geliştirilmesi, gerektiğinde profesyonel yardım alınması büyük önem taşımaktadır.
Ayrıca, hukuki açıdan da aile içi şiddet suç teşkil etmektedir ve bu tür olayları önlemek, failleri sorumlu kılmak için yasal önlemler alınmaktadır.